perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kolmas viikko takana

Moi!

Kolme viikkoa olen jo työskennellyt kahvilassa ja voin sanoa, että tuntuu tosi paljon helpommalta kuin alussa. Olen saanut nyt tehdä erilaisia kahveja eniten meneviä kahveja ovat mm latte, cappuccino, mochaccino, white flat ja tosi kuumana päivänä menee kylmiä kahveja esim. iced latte.
Työantajat ovat painostaneet  minua kassatyöskentelyyn, että oppisin puhumaan englantia sekä ymmärtämään. Joskus on tosi vaikea ymmärtää mitä asiakkaat haluavat, mutta pikku hiljaa olen huomannut, että korva on tottunut. Aluksi rahojen kanssa oli ongelmia, koska ne näyttää ihan erilaisilta kuin olen tottunut.Täällä käytetään Australian dollareita ja shillingejä. Ensimmäisillä kerroilla kääntelin joka ikisen kolikon, että varmasti annan oikean määrän takaisin. Nyt sitäkään ei enää tarvitse tehdä. Täällä kahvilassa tarjoillaan melkein kaikessa ruuassa pekonia ja kananmunaa jossakin muodossa. Tämä on vähän niinkuin aamupala-kahvila aukenee 7.30 ja sulkeutuu 17.00. Joskus kun on tosi hiljaista suljetaan jo neljältä.  Ensi viikolla pääsen keittiöpuolelle harjoittelemaan miten kukin annos tehdään.

Tajusin vasta nyt, että en ole ottanut yhdestäkään kahvista kuvaa. Ensi viikolla pitää  sitten muistaa.

 Tää on mun lempipuuhaa kirjoittaa kansiin positiivisia asioita tai jotain muuta sen tyyppistä. Kiva idea, että näin asiakas saa hyvän mielen.
Huvittaa, että täällä kaupoissa myydään isoja jääpusseja ja joissakin huoltoasemillakin on maksullisia jääkoneita.

4 kommenttia:

  1. Hienoa, että sinut päästetään kassalle ja että olet kehittynyt mm. rahan käsittelyssä. Vieraan valuutan kanssa on oltavakin tarkkana. Tsemppiä keittiöön!

    VastaaPoista
  2. Hei Wilma! Oletpa päässyt jo hienosti kahvilan työtoimintaan mukaan. Kivan näköinen paikka ja hienoja kuvia. Upeaa nähdä kehittymistäsi. Kielikin kehittyy siinä sivussa huomaamatta. Toivottavasti pääset kiertelemään ja tutustumaan maan kulttuuriin ja kohteisiin vapaa-ajalla. Tsemppi, Riitta

    VastaaPoista
  3. Eipäs tullut ajatelleeksi, että vieraan valuutan käyttö asettaa haastetta työhön...kohta et enää euroja muistakaan :). Mikä kahvi on white flat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho oon kirjoittanut sen väärin päin, flat white on aika samalainen kun cappuccino, mutta ilman maitovaahtoa.

      Poista